نورپردازی داخلی ساختمان، قواعد و نکته هایی برای اصول نورپردازی داخلی ساختمان
دانش نورپردازی ساختمان، ترکیبی از معماری داخلی و مهندسی برق است که با طراحی سیستم های روشنایی، شامل نور های طبیعی و نور لامپ یا هر دو سروکار دارد. نورپردازی داخلی و نورپردازی نمای ساختمان، تلفیقی از هنر و دانش است که موجب جلوه دادن به معماری داخلی ساختمان شده و به عنوان مکمل این شاخه از معماری محسوب می شود. در این مقاله قصد داریم تا آموزش نورپردازی در دکوراسیون داخلی را به شما ارائه دهیم. علاوه بر طراحی نورپردازی سقف و بخش های مختلف ساختمان، استفاده از نور مخفی نیز می تواند زیبایی فضای داخلی را بیش از پیش افزایش دهد. نورهای مختلفی نه نور زیادی مانند نور مستقیم دارد و نه جلوه پرنوری را محیط می بخشد. کار این نوع نور تمرکز روی بخش های محدودی است که علاوه بر روشنایی محیط را زیباتر می کند.
- یکی از مهمترین نکات در محیط داخلی استفاده از نورپردازی داخلی ساختمان است.
- در حقیقت یک فضای ساده با نورپردازی خوب می تواند بیشترین جلوه را نسبت به یک فضای پر کار اما بدون نورپردازی داشته باشد، این موضوع در منزل ما هم صدق میکند و در اصل باید همه ی تلاشمان را بکنیم که نورپردازی مناسب تری داشته باشیم .
- در مرحله بعدی راجع به لایههای مختلف نور مورد نیاز و ابزارهای روشنایی که به شما کمک میکند به اثر مطلوب دست پیدا کنید، تصمیمگیری کنید و در مورد حال و هوای فضاها از نظر رنگ روشنایی و دمای نور فکر کنید.
- در این مقاله میخواهیم هر چیزی را که باید در رابطه با این سبک جدید نورپردازی بدانید، برای شما توضیح دهیم.
بنابراین بهتر است منبع نور مستقیما در بالای این قسمت و با فاصله ی مناسب نصب شود و درواقع از اصول نورپردازی داخلی ساختمان است. برای این منظور، معمولا از سقف های کاذب استفاده شده و لامپهای مخفی پر نور و یا لامپهای توکار یا روکار در آن نصب می شود. اگرچه چراغ ها و آویز های دکوراتیو بلند نیز برای تمرکز نور در برخی خانه ها با سبک های خاص می تواند گزینه مناسبی باشد. در اجرای نورپردازی داخلی اتاق کار آن چه که بیش تر از هر چیز دیگری اهمیت دارد، تأمین شدت روشنایی مورد نیاز برای پرداختن به کارها است. وجود پنجره های بزرگ در اتاق کار باعث ایجاد منبع نور طبیعی است، اما این نور تنها در ساعات مشخصی از شبانه روز در دسترس است.
بهترین شرکت تاسیسات ساختمان + لیست ۱۰ تایی
رويکرد به نورپردازي نما بايد علاوه بر سليقه هنري مبتني بر دانش مهندسي برق نيز باشد. نوپردازي که از برق و خصوصيات نور آگاهي ندارد نميتواند با ابزار نور به طراحي مشغول شود. به عبار ديگر نورپردازي نما تلفيقي از هنر معماري و دانش مهندسي است. هدف اصلي اين نوع نورپردازي ايجاد فضايي آرام و تسکين دهنده براي ساکنين فضاست. ميتوانيد با قراردادن يک آباژور زيبا در جايي مناسب از فضا، اين نورپردازي را تامين کرد. این سه در کنار یکدیگر، باعث می شوند که هم خانه شما جلوه زیباتری داشته باشد و هم نور کافی برای انجام کار ها و استراحت کردن در خانه وجود داشته باشد.
اصول طراحی معماری پذیرایی به روش پلان باز
یکی از مزایای نورپردازی این است که، می توانیم با آن، نقطه کانونی ایجاد کنیم. نقاط کانونی در دکوراسیون داخلی، میتواند یک قسمت فرو رفته مانند صفحه پشت تلوزیون در عکس بالا یا شومینه برقی باشد. دومین اشتباه رایج در نورپردازی سرویسهای بهداشتی رخ میدهد؛ آن هم این است که نورهای فروتاب سقفی را بدون لامپهای کنار آینه استفاده میکنیم. در اینصورت اگر زیر نور سقفی بایستید، سایههای ناخوشایند و اغراق شدهای روی صورتتان ایجاد میشود که این نور برای کارهایی مثل اصلاح صورت و آرایش ناکافی است.
نورپردازی هوشمند نمای ساختمان و چهار مزیت آن چیست؟
در غیر این صورت هنگام کار سایه خودتان روی سطح کار میتابد و در نتیجه ممکن است با خطر مواجه شوید. به عبارتی در دنیای مدرن امروز بدون نور و سایه روشن های آن، درک پروژه های معماری تقریبا غیر ممکن است. درواقع میتوانیم با کمک نورپردازی اتاق را بزرگتر یا کوچکتر و بلندتر یا کوتاه تر از آنچه هست، جلوه دهیم. منابع روشنایی برای نورپردازی و تابش نور به فضای داخلی ساختمان زیاد است و برای هر قسمت از فضای داخلی باید محصول روشنایی متناسبی را خریداری کنید.